Sunday, September 13, 2015

Wedding azida & afiq


Bila dua hati dah terjalin
Selamatlah pengantin kami doakan
Moga redha Allah bersinar selalu
Tanda bermula bahtera hidup
Dalam melayari bahtera rumahtangga
Ada masa tenang dan masa gelisah
Jangan nafsu diikut melulu
Sabar dan kemaafan itu perlu
Beginilah resam manusia
Tak lari dari ketentuan Ilahi
Suami ketua isteri pembantu
Melangkah hidup saling berpadu
Susah dan senang hadapi bersama
Moga kekal ke anak cucu
Moga kekal hingga ke syurga

...............................

tanggal 22 ogos 2015..
sorang lagi geng penyiasat telah sah menjadi isteri orang..
dengan sekali lafaz kama dan afiq disatukan..
tapi ada orang tu nanges...
(sape laa tue kn? yang pasti bukan pengantin)
hahahaha...

 
~setelah ijabkabul dilafazkan~

utk kali nie, ktorg bertiga macam agak bz..
kalau tgok, gmbar kitorang b'4 utk kali cam xada sangat..
 apa2 pun demi kelancaran majlis..
alhamdulillah semua selesai dengan jayanya... 

 
~bertiga~

 


hotbridesmaid wif encik photographer..
'gmbr diambil oleh pengantin'

 
gambar dihujung majlis..
masing2 dah serabai.. make up dah hilang..
muka dah penat..
 ...................................

30 Ogos 2015
Majlis bertandang ke Malim Nawar..

 
Family penyiasat.. COMPLETE..
semoga anda membiasakan diri sesama anda..
hahaha...
Afiq paling senior laa kire dalam group niehhh...
3 orang lagi muka2 baru...
kihkihkih..

Alhamdulillah...
dulu kan, 4 orang nie asyik p kenduri orang je.. 
bila ditanya kenduri kita pulak bila..
memang sengih je no date pun..
sekarang..
dua dah melangsungkan majlis..
dua lagi sedang menghitung hari..
semoga dipermudahkan ye kawan2...

Selamat pengantin baru...
*pada tarikh hari ini.. dah lama*
semoga korang bahagia selalu..
jangan gaduh2.. 
semoga dikurniakan cahaya mata yang comel n soleh n solehah...
aamiinnn...

Sunday, August 9, 2015

bride to be..

Counting days!!!!
Jimah dah lepas...
Ada 3 lagi gadis penyiasat dok counting days..

Ehemmm...
kama jida dup dap dup dap tak??
ada lagi lebih krg 2 minggu...
bakal menamatkan zaman single nye..
ehemm..
penantian selama 7 tahun..
hahaha...
 ..............................................

22/07/2015
 
Misi mendera bakal pengantin..
tapi kali ni cam lawak!!!
sbb mcm xde arah tujuan...
bahahaha
main redah jea kn...
tak kisahhhh..
janji kualiti time tue ada..
cehhh!!!!

Lokasi pertama : The Mines

Fokus utama.. 
of course makan..lapar kot!!!!
tak bekfast..
sebelum makan, dera kama pakai benda2 alah ini...
budak2 kecik lalu situ..
semua mcm teruja sbb tgok mcm princess!!
macam tau kama..
bkn mmg..
hahahahahahahahaha..


Lepas tue..
naik bot ke feri ke ape??
ntah laaa nk panggil ape..
hahahaha
mines water cruise..
 
 

Sesi karoeke!!
Ok nie mmg request tau..
sbb mcm dh lama sgt je xkarok gan diorang nie...
tp cam xbnyawa sgt...
faktor usia kot kan..
nak cukupkn sejam tue..semua cam dh xmaya nk nyanyi..
hohohoh..
mungkin jgk faktor tmpat karok nie xbest..
hahahaha
 

lepas tue kan..
xtau nak p mana..
blh pulak p aeon wangsa maju..
buat ape??
makan laa lagi...
hahaha..
byk sgt mkannye..
 
 
bila tengok gambar nie..
macam nak gelak pulak...
knp semua orang nmpk cam tgh preggy haaa...
ishhhh...
no more seluar dah..
bila masing2 dah nak jadi isteri orang kn
(kcuali jimah mmg dh isteri org)

last word to kama azida..
Selamat Pengantin Baru..
Semoga jadi isteri yg baik.. jgn garang2 mehh..
kesian afiq!!! ehhh...
Semoga rumah tangga kekal until jannah..
semoga berjiran baik dgn aini..
Semoga ttbe jd rajin masak..
Semoga dikurniakan anak2 yg comel n soleh solehah..
Semoga masa kenduri aku nanti ko xde laa nak alahan mcm2 erk...
hahahahaha

ok tue je...
baiiiii semua..
Counting days jugak...
6 months again..
dup dap dup dap..
pengsan..
 

Wednesday, July 22, 2015

Jodoh ke tak jodoh... alhamdulillah


...jodoh ke tak jodoh...

Allah is the best planner.. hanya Dia yg tau apa yg tbaik dan yang diperlukan oleh setiap dari kita.. 

Tahun lepas puas dok minta tukar sebab xnak p perak... tapi xdapat2.. for 6 or 7 month only dok kat perak tue.. Allah jauhkan aku dari dia.. Allah jauhkan hati dia dan hati aku.. 

beberapa bulan kemudian Allah pertemukan aku dengan insan lain.. Berkawan.. hanya beberapa detik.. masuk meminang call my abah and abah mmg tak byak tnya abah setuju.. terus decide tarikh merisik n bertunang..

Bagi aku, bila dah jodoh Allah permudahkan.. mak abah pun permudahkan.. tak minta byak2.. walaupun ramai yg cakap nilai hantaran ikut kelayakan sijil.. ada juga yg kata ada SPM pun RM10k.. anak awk ada master, mintak laa lebih.. mak aku senyum je.. 

Allah hantar aku ke perak utk jumpa dia.. bila dah jumpa dia Allah hantar aku balik KL semula.. ok2..tapi yg kelakar, bila aku kena balik kL ramai gila pulak yg risau.. geng penyiasat xyah cakap laaa.. ehh mak aku pun sama kot.. siap pesan lagi klu ada org tu (ex) call ke contact ke ajak jumpa ke jangan.. pilih org yg bersungguh nak kita bkn org yg suka mainkn hati kita.. ok faham x ayat mak aku.. aku gelak jea..



Alhamdulillah..
setelah perkara yg sama berulang kembali.. sy mula redha... redha melepaskan org yg bkn hak kita.. org yg tidak ditakdirkan utk kita.. mcm makteh aku cakap laa.. jodoh tu xkira pun berapa lama kite kenal.. bcinta 6,7 tahun pun klu bkn jodoh bkan laaa... 
Bila aku berhenti memaksa hati utk menunggu.. aku mula belajar utk redha.. bila aku mula redha.. Allah tunjukkan jalan dan buka hati utk menerima insan lain.. InsyaAllah..yakin Allah itu perancang yang terbaik..  

Tempoh darah manis.. tempoh banyak dugaan.. sila kuatkan hati.. pakai perisai hadapi dugaan..kih2x...

Friday, May 8, 2015

wedding anje & arif

ini kisah cerita cinta siti hazimah dan mohd arif..
Anje & Arif..
Alhamdulillah.. 
beberapa bulan kenal, bertunang dan akhirnya ke jinjang pelamin..
Orang kata, kalau dah jodoh..
yang baru kenal semalam pun boleh jadi encik suami kan??
belum tentu orang dah lama kita kenal tu is jodoh kita..
Right??

 
Demi gadis kesayangan, 
kitorang berkampung kat rumah pengantin perempuan..
untuk 3 hari 2 malam..
malam ke 3 kena halau gan pengantin lelaki...

~geng rewang pun kami.. bridesmaid pun kaki~
giler pangkat x??
hahahahah


 Alhamdulillah..
Dengan 2 kali lafaz..
jimah telah sah menjadi isteri arif..
pada 02 Mei 2015..
ingat pesan hakimi..
"mak ngah kena setia"
hahahahaha..

~dihari pernikahan anje & arif~

One of the geng penyiasat, 
telah berjaya menjadi isteri orang..
Well done bro!! 
ehh..hahahaha...
Tahniah sayang bayam..
Happy for u..
But ada sedih jugakk..
wuuuu.. 
boleh ke melepak berempat macam dulu2 lagi...
EHhh..tp sejak nikah ni..
Arif pandai gurau ok!!!hahahaha...


 

tak ku sangka.. tak ku duga..
jumpa geng2 rakan muda USM..
muah3x kiri kanan..
kecuali hadi..
hahahahaha...
Maap kepada kekawan yg salah faham..
bile banyaknye post gmbr jimah atas pelamin ari sabtu tue..
sampai ada ingat majlis ari tu..
hihihihi..
sori pekjah sayang..

~malam berinai~
~family pengantin perempuan~

~03052015~
tarikh ni baru betul ada majlis..
ada kenduri.. ada majlis sanding..
ada makan2 semua org datang..
hihihi..

alhamdulillah..
majlis berjalan lancar..
lepas tue, rasa cam kitorang pun pengantin..
sebab banyak sgt baju persalinan..
hahahaha...

 
~our friendship~

Petang tu, puan jimah ajak kami join outdoor..
OK!! motif dia ak tau..
hahahaha...
dia tau plan kitorang nk p sunway lagoon..
die jeles..sebab die xdapat pg..
sebab dah ada encik suami...
jadi buat muka sayu sedih, ajak kitorang pg outdoor..
hahahaha..
*sebenarnya, ktorang bkn nk pg pun sunway tu..saja dok ulang2 cakap cam nk p*


ok.. for the last word...
congrate my dear bff..
semoga menjadi isteri yg solehah, ibu yg baik utk anak2 anda..
jaga family mertua baik2.. like ur family jgak..
walaupun pandai masak, ckp je xpndai..
ehhh...hahahahaha..

semoga perkahwinan ni kekal until jannah..
dan mengekalkan juga friendship yg terjalin antara 4 gadis nie..
and last word again..
i love u.. and all of u!!!
 

Who's the next??
ok dah tau kn jawapannya??
baiiiiii...
hahahahahaa...

Thursday, March 19, 2015

throwback mac punya cite

bulan 12, bulan 1, bulan 2.. mcm xde cite sgt.. just keje..keje..keje sahaja... tp bulan 2 cam heaven jgk laa.. smggu lbh dok pahang bcuti.. syiok woo.. ok!! skrg cuti den dah habis..hahaha...

MAC 2015..

- seminggu jaga UTC.. sejuk panas sejuk panas.. mmg jenis badan xtahan agaknye.. last day jaga UTC demam wooo.. hahaha...(smpai skrg masih xshat..uhuk3x..)
- jumaat (13032015) last day jaga UTC..kepala dah ting tong.. demam.. balik umah malam tu terus mandi, n kuar semula dgn roomate (aini) pg amek geng penyiasat kat stetes KTM n terus pg dinner kat ciku2..

 
~with kesayangan~
(deman + lapar + xde selera makan + ngantok)

and that day jugak opismate sy nikah..
aisan my n aeman..

 
~semoga berbahagia hingga ke jannah~
dikurniakan baby yg comel..anak yg soleh n solehah..
**sy curi gmbar awak sanah**

- sabtu (14032015)... 3 gadis tu nak naik cameron.. tp sy xikot.. dh bjanji nak pg kenduri aisan my... leh jumpa kawan2 opis yg ohsem tp dh xkeje sini dah... rinduuuuuunye geng hQ.. ~love...love..love~

 
~team PPN Perak~

petang tu badan mmg dh lemah sgt dh.. nak tido je tau.. maghrib tu dlm kepayahan ku bangun jua..muahahaha..sbb ada plan dh.. cuma xplan pulak demam hari tu..kikiki... (takdir menentukan segalanya)..

location : Restoran Kampung Ipoh..

yang nie lawak... kama berjaya push org tu utk dapatkn booking tmpat tue.. tengah xlarat pun bleh gelak lg... huhu.. monyet tu..ishhhh... pape pun ni cam celebrated belated besday n bride to be.. jimahhh dah nak kawen.. xlama dah... sob..sob..sob... (tengok laa fb..betapa hepinye jimah mlm tue..hahaha).. rutin bila bertemu, karok karoeke... lagu last ktorg nyanyi "TRAUMA" by elite... huhhh..hahaha.. smpai skrg jd cam trauma sungguh... bahahaha...

lagi lawak, belon tu cam menghantui malam kitorang kot.. kama siap bangun main tangkap belon tengah malam dgn aini... ak yg tgh xlarat tu, mmg tido dgn jayanya...hahahaha...sehingga kan xsedar ape... ttbe dgr kama ckp call.. en.tunang dia dah ada kat luar umah nak balik kL..hahahaha...lepas ni, ntah bila pulak boleh lepak2 lagi kn.. cam xbest sgt sbb tiba2 xshat..tiba2 cam xlarat bila nak enjoy tu kn..diorg pun dah xlama nak jadi isteri orang.. muahahaha... lepas ni karok sorg2 laa kot..ehh..

- RABU (18032015) - start hari selasa bertugas kat UTP.. makan free...dapat beg free.. woahaha.. lepas tu diorg plan utk lepak riverfront makan burger besar.. almaklum laa, mama kami dapat transfer KL dh.. sedihh wooo... sapa nak pertahankan kami lepas nie.. muahahaha... xpyah nak emo sgt...

 

~iklan gigi from nurul nadira~

ok laa... tue jea.. the end...
hahahahahah...
hari dipenuhi dengan keje.. bila nak jumpa jodoh nie..
hihihi...